חלת פירות יבשים
עזבו אילנות, תשכחו משקדיות, בשבילנו ט"ו בשבט זה החלה הזאת - חלה מתוקה עם פירות יבשים קצוצים בפנים וגרעינים טעימים ופריכים מבחוץ. הגישו אותה עם קוטג' או גבינה לבנה, וזהו - לא צריך יותר
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר חום
1 כוס לבן או יוגורט בטעם טבעי
1 ביצה טרופה
כפית מלח
חצי כוס שמן קנולה
כוס וחצי מים פושרים
1 כוס תמרים קצוצים
חצי כוס חמוציות מיובשות
כוס משמשים מיובשים, קצוצים
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
גרעינים לא קלויים
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר, ויוצרים גומה במרכז.
2 מכניסים לגומה את היוגורט, הביצה, המלח, השמן והמים ולשים לבצק אחיד (זה בסדר אם הבצק קצת דביק).
3 מוסיפים את הפירות המיובשים ולשים כ-3 דקות נוספות.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ועוטפים בשקית ניילון. מתפיחים במקום חמים כשעה.
5 לשים את הבצק על משטח מקומח וקולעים שתי חלות.
6 מעבירים את החלות לתבנית מרופדת נייר אפייה ומתפיחים חצי שעה נוספת.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות. מצפים את החלות בביצה הטרופה ומפזרים שומשום וגרעינים.
8 אופים כחצי שעה, או עד שהחלה משחימה יפה.
* מומלץ להגיש עם קוטג' או גבינה לבנה.