המשא ומתן בין משרד האוצר למשרד הבריאות בנושא כיסוי הגירעון בבתי החולים הממשלתיים התפוצץ בסוף השבוע, ובהודעה של מנהלי בתי החולים הם מאשימים את האוצר, ש"מבקש להעניק לאזרחי ישראל בריאות בהלוואה".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בהודעה שפרסמו 11 מנהלי בתי החולים הממשלתיים הם טוענים כי הסיבה לפיצוץ המשא ומתן היא דרישת האוצר להעביר את התקציבים הנדרשים לבתי החולים כהלוואה שאותה ידרשו להחזיר בתוך שנתיים. הם מבהירים כי המשמעות של העברת הכספים בתנאי הלוואה תביא רק לדחיית המשבר המימוני החריף של בתי החולים הממשלתיים.
לדברי המנהלים, המחלוקת בשלב זה עומדת על סכום של 450 מיליון שקלים, שאותם אמור האוצר להעביר לבתי החולים לצורך המשך הפעילות הסדירה.
"האוצר לא נותן גיבוי"
"גירעון בתי החולים הממשלתיים גדל בשנה האחרונה בעקבות מספר החלטות של ממשלת ישראל על תוספת מיטות, תקנים, הנחות לקופות החולים שהוכתבו בחוק ההסדרים ועוד", נכתב בהודעתם. "לכל תוספת ההוצאות האלה בתקציבי בתי החולים לא ניתן גבוי על ידי משרד האוצר והן אלה שערערו את הסטטוס קוו מבחינת היקף הגירעון השנתי".
המנהלים מאשימים כי המשבר הנוכחי פרץ אחרי מספר חודשים שלאורכם התריעו הנהלות בתי החולים מספר רב של פעמים על הגירעון המסתמן והצורך לפתור אותו.
"אנחנו חוזרים ומפצירים במקבלי ההחלטות בממשלה להתערב ולמנוע את ההחלטות הכואבות המתחייבות מהתקציב הגרעוני המוכתב לנו על ידי האוצר", קוראים מנהלי בתי החולים.