ארדואן ונתניהו, ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
נחתם ההסכם בין טורקיה לישראל|צילום: רויטרס, חדשות

בצל הביקורת במערכת הפוליטית ומחאת משפחות החיילים שגופותיהם מוחזקות על ידי חמאס בעזה, חתמו הבוקר (שלישי) משרדי החוץ של ישראל וטורקיה על הסכם הפיוס - שיביא לסופו את המשבר החמור ביחסי המדינות בעקבות פשיטת חיל הים על משט המרמרה ב-2010 . מחר צפוי הקבינט לאשר את ההסכם.

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"בשעה טובה ד"ר דורי גולד מנכ"ל משרד החוץ חתם על ההסכם עם טורקיה", נמסר הבוקר מדובר משרד החוץ והודעה דומה פורסמה גם מטעם משרד החוץ הטורקי.

החתימה מגיעה על רקע ביקורת גוברת בתוך הממשלה על ההסכם שגובש. הבוקר הודיעו במפלגת הבית היהודי כי היו"ר ושר החינוך נפתלי בנט ושרת המשפטים איילת שקד, החברים בקבינט, יתנגדו להסכם. "אסור למדינת ישראל לשלם פיצויים לטרוריסטים שניסו לפגוע בצה"ל", הדגישו ב"בית היהודי". אתמול הודיע גם שר הביטחון אביגדור ליברמן כי לא שינה את עמדתו, לפיה הוא מתנגד למהלך והסביר גם הוא כי תשלום הפיצויים לא מקובל עליו.

בנט שקד וליברמן יתנגדו|צילום: פלאש 90, חדשות

במסיבת העיתונאים שכינס אתמול ראש הממשלה נתניהו ברומא, בה הוא הכריז באופן רשמי על הסכם הפיוס בין ישראל לטורקיה, הוא הבטיח כי ההסכם "יגן על חיילי צה"ל", ואינו כולל בתוכו את הסרת הסגר הימי על רצועת עזה. למרות זאת, בהצהרה מקבילה באנקרה, הצהיר ראש הממשלה הטורקי כי "ההסכם יקל מאד את הסגר המוטל על תושבי עזה".

"ישראל הגיעה להסכם בעל חשיבות אסטרטגית למדינת ישראל, לביטחון, ליציבות האזורית ולכלכלת ישראל", אמר נתניהו. "המזרח התיכון בטלטלה והמדיניות שלי היא לייצר אי של יציבות באזור הבלתי יציב הזה. אנחנו עושים זאת עם שכנותינו הקרובות, אנחנו עושים זאת עם יוון וקפריסין, עם רוסיה, גם עם טורקיה וכמובן עושים את כל זה בתיאום מלא עם בעלת בריתנו הגדולה ארה"ב. ישראל וטורקיה הן שתי מעצמות באזור והנתק בינינו לא הועיל לאינטרסים שלנו ומנע מאיתנו לשתף פעולה במקרים שהיה בכך צורך".

מאיים. חאלד משעל (צילום: רויטרס)
ביקורת חריפה גם בחמאס|צילום: רויטרס

גם מצד חמאס, השולט ברצועת עזה, תקפו את ההסכם. בכירים בארגון הטרור היושבים בביירות ובטהרן צייצו בחשבונות הטוויטר שלהם דברי ביקורת חמורים נגד הנשיא הטורקי. "ארדואן התקפל", כתב אחד מהם. השני הוסיף כי מדובר בהסכם רע מאוד, והסביר שהביקורת נשמרה בשקט, בשל בקשה מפורשת של אנקרה.