מניפות תפוח אדמה, בטטה ונקניקיות

אנחנו מוכנים להתחייב שאת המנה החתיכית והטעימה הזאת הילדים שלכם ירצו לאכול בכל יום בשנה. תגברו אותה בכמות יפה של ירקות בצד, ארגנו צלחת גם לעצמכם ולכו על זה

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 06/08/24 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.9 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

4-5 תפוחי אדמה בינוניים (אפשר לקלף אותם אבל מספיק לשטוף היטב)

4-8 נקניקיות צ'וריסוס (או כל סוג שאוהבים)

1 בצל, פרוס לרבעים

1-2 בטטות, קלופות

להברשה:

חצי כוס שמן זית

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 חורצים את תפוחי האדמה והבטטות בסכין כמעט עד הסוף למעין מניפה (אפשר להיעזר בשני צ'ופסטיקס בצדדים, הם ימנעו מהסכין לחתוך את הירקות עד למטה).

3 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את תפוחי האדמה, הבטטות ורבעי הבצל.

4 מערבבים בקערה שמן זית, מלח, פלפל שחור, פפריקה וכמון.

5 מברישים את הירקות בשלושה רבעים מכמות הרוטב.

6 מכניסים לתנור ל-35-40 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים (רק אז אפשר להוסיף את הנקניקיות).

7 פורסים גם את הנקניקיות למניפה.

8 מוסיפים את הנקניקיות לתבנית, מברישים אותן בשאר רוטב ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.

9 מגישים עם קטשופ ומיונז (והר של ירקות!).

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

מניפות של תפוח אדמה, בטטה ונקניקיות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מניפות של תפוח אדמה, בטטה ונקניקיות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!