קבב קלאסי

כמה כללים באמת פשוטים - וגם אתם יכולים להיות אלופי הקבבים, אפילו בבית על המחבת

יעל קצב | mako | פורסם 29/04/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

הבשר. בקשו מהקצב בשר שמן יחסית. המהדרין גם מוסיפים לתערובת מעט שומן כבש או טלה. אחוז השומן צריך להיות בערך 20.

 

הבצל. חייב להיות קצוץ דק דק דק. אחרת הוא יגרום לקציצות להתפרק.

 

הערבוב. חשוב ללוש את תערובת הבשר כמה שפחות – רק עד שכל המרכיבים מתאחדים.

 

מנוחה במקרר. מכינים תערובת, יוצרים קציצות ורק אחרי חצי שעה של התייצבות צולים אותן. לא חובה, אבל מומלץ מאוד.

 

לא לדחוס! כשמכינים קבב על שיפוד נוטים להדק מאוד את תערובת הבשר. אם רוצים קציצה אוורירית, צריך להימנע מזה.

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו בשר טחון (20 אחוז שומן)

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 בצל גדול, קצוץ דק דק

חצי כף מלח

שלושת רבעי כפית פלפל שחור

שלושת רבעי כפית פלפל אנגלי או בהרט

3 כפות מים מוגזים

אופן ההכנה:

1 לשים את הבשר יחד עם שאר המרכיבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.  

2 יוצרים קבבים בגודל ובצורה שאוהבים, מכסים ומעבירים להתייצבות של חצי שעה במקרר.

3 צולים את הקבבים על אש גבוהה עד הזהבה משני הצדדים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

קבב. המרכיבים (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
קבב. המרכיבים|צילום: יעל קצב, mako אוכל
קבב. מערבבים, אבל לא יותר מדי (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מערבבים, אבל לא יותר מדי|צילום: יעל קצב, mako אוכל
קבב. סיימנו לערבב (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
זהו|צילום: יעל קצב, mako אוכל
קבב מוכן, עם כל התוספות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
עם כל התוספות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!