צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

חיתוכיות טחינה

מחפשים מתכון לקינוח מהיר? מצאתם. עוגיות במרקם מתפורר, נימוח ונמס בפה שקשה להפסיק לחסל. ועל הדרך הן גם פרווה וגם טבעוניות

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 28/02/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 267 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס קוואקר

קמצוץ מלח

חצי כוס סוכר

1 כוס טחינה גולמית

1 כפית תמצית וניל

חצי כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מנפים יחד קמח ואבקת אפייה. מוסיפים קוואקר, מלח וסוכר ומערבבים.

2 מוסיפים טחינה, תמצית וניל ושוקולד צ'יפס. מערבבים היטב ומאחדים בידיים לבצק. אם הבצק פירורי ויבש מדי, מוסיפים עוד כף טחינה. אוספים את הבצק לכדור.

3 משטחים את הבצק על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למלבן בגודל 20X25 ס"מ. אופים בחום של 180 מעלות, 18-20 דקות. הבצק לא אמור להזהיב.

4 חותכים בסכין חדה רק כשהבצק האפוי קר לחלוטין. החיתוכיות מתפוררות מעט וזה בסדר. אם חותכים לפני קירור מוחלט, העוגיות יתפוררו לחלוטין. יוצאות כ-20-25 חיתוכיות. 

**  אפשר להכין גם כעוגיות – יוצרים מהבצק כדורים קטנים, משטחים אותם מעט ואופים באותה צורה, כ-15 דקות.