צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
מרק עדשים וחזה עוף
מתחילים להרגיש חלושס של חורף ומתלבטים אם להכין מרק עדשים או מרק עוף? תשלבו עדשים ירוקות וקוביות חזה עוף עם עוד קצת ירקות טובים - ותנצחו את הקור הזה כמו גדולים
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 10/01/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
500 גרם עדשים ירוקות יבשות
חצי פרפר חזה עוף, חתוך לקוביות בינוניות
5 כפות שמן
בצל לבן גדול, קצוץ
3 שיני שום, כתושות
רבע צרור כוסברה, קצוץ
רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ
2 גבעולי סלרי, קצוצים
גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות
2 עגבניות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
כפית מלאה צ׳ילי גרוס
כפית כמון
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה פלפל שחור
כף שטוחה מלח
כף רסק עגבניות
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים כ-5 דקות.
2 מוסיפים את קוביות חזה העוף. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהעוף משנה צבע, ומוסיפים את שאר הירקות והתבלינים.
3 מערבבים היטב ומוסיפים את העדשים יחד עם 2 וחצי ליטר מים. מביאים לרתיחה.
4 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-50 דקות.