לאפה קינואה בשני מרכיבים (ומלח)

מעדיפים להימנע מקמח לבן, ואפילו מקמח בכלל? הנה מתכון ללאפת קינואה בריאה וקלה להכנה, שתכיל בשמחה כל מילוי שתבחרו (אנחנו הלכנו על מילוי סביח מפנק)

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 28/07/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללאפה:

1 כוס קינואה

1 כוס מים

חצי כפית מלח

להגשה כסביח:

טחינה

חציל מטוגן

ביצה קשה

סלט ירקות

עמבה

אופן ההכנה:

1 משרים את הקינואה בקערה עם 3 כוסות מים ל-6 שעות לפחות או ללילה שלם.

2 מסננים את הקינואה (אין צורך לשטוף). מכניסים לבלנדר יחד עם המים והמלח. מעבדים למשך דקה.

3 מחממים מחבת ויוצקים חצי מצקת של הבלילה על המחבת הרותחת. כשנוצרות בועות הופכים את הלאפה לצד השני לעוד דקה-שתיים ומוציאים.

4 מגישים עם כל מילוי שאוהבים.

לאפה קינואה. ללא טיפת קמח  (צילום: יעל קצב)
לאפה קינואה. ללא טיפת קמח |צילום: יעל קצב

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

לאפה קינואה. קלילה ובריאה (צילום: יעל קצב)
לאפה קינואה. קלילה ובריאה|צילום: יעל קצב
לאפה קינואה. מילאנו בסביח ביתי מפנק (צילום: יעל קצב)
לאפה קינואה. מילאנו בסביח ביתי מפנק|צילום: יעל קצב

בתיאבון!