צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako
לביבות פירה ממולאות
מכינים קציצות של פירה, מטמינים בכל אחת פרוסת מוצרלה נאה ושולחים לטיגון קצר בחמאה. התוצאה היא עונג שאנחנו מוכנים לפגוש מעתה בכל יום לשאריות חיינו
יעל קצב | אוכל טוב, mako
| פורסם 15/11/22
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
30 גרם חמאה
חצי כפית מלח
3-4 כפות קמח
כף וחצי קורנפלור
גליל גבינת מוצרלה, פרוס לעובי של כסנטימטר
כף חמאה, לטיגון
אופן ההכנה:
1 מכינים פירה: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים מומלחים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים ומועכים את תפוחי האדמה לקבלת פירה.
2 מוסיפים לפירה את החמאה, המלח, הקמח והקורנפלור ומערבבים בכף עד לקבלת בצק עדין.
3 קורצים חתיכה מהבצק ומשטחים אותה על כף היד. מניחים במרכזה פרוסה של מוצרלה וסוגרים כך שהגבינה תהיה מכוסה לחלוטין.
4 ממיסים במחבת כף חמאה ומטגנים את לביבות הפירה כ-2 דקות מכל צד.
5 מגישים חם.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.
בתיאבון!