צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
ברקוקש פטנט: דייסת פתיתים עם חלב
הברקוקש המקורי הוא מעין דייסה על בסיס סולת שמצריכה זמן ובעיקר מיומנות. אנחנו כאן בשביל קיצור הדרך: ברקוקש שמבוסס על פתיתים, שמבושלים בחלב וחמאה. אפשר להמתיק, בטח. אפילו רצוי. מרוקאים, התפקדו
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 07/03/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
כוס פתיתים (איזה סוג שרוצים)
כוס מים
חצי כפית מלח
כוס חלב
2 כפיות חמאה
אופן ההכנה:
1 מחממים מים בקלחת ומוסיפים מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את הפתיתים.
2 מבשלים תוך כדי ערבוב עד ש-90 אחוז מהנוזלים נספגים בפתיתים.
3 מוסיפים את החלב וכפית אחת של חמאה. מבשלים תוך כדי ערבוב (למניעת הידבקות לתחתית) עד שהחלב מסמיך.
4 מעבירים לקעריות ומוסיפים כפית חמאה נוספת (לא חובה, מומלץ).
** אפשר להמתיק את הברקוקש עם כף סוכר וחצי כפית קינמון.