עוגת אמא, או עוגה טורקית קלאסית
עם שם כמו "עוגת אמא" (זה הטורקים נתנו, לא אני), האם זה לא ברור שמדובר בעוגה רכה ומענגת, פשוטה להכנה, עדינה וטעימה? לא משנה מה אתם חושבים על הטורקים בימים אלה - את העוגה הזו צריך להכין
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אני אוהבת לגלות עוגות שיש להן מורשת ביתית ממקומות שונים בעולם. לאחרונה הכרתי עוגה טורקית מאוד טעימה שהטורקים קוראים לה "עוגת אמא", וזה כל כך ריגש אותי שהחלטתי להשאיר לה את השם (למרות שבטח בטורקית זה נשמע יותר טוב). מדובר בעוגה פשוטה עם יוגורט וחלב, שהחלק שהכי אהבתי בה - מעבר לרכות שלה אחרי האפייה - זה השומשום שמפזרים למעלה. אחרי האפייה הוא נותן טוויסט פשוט משגע.
מרכיבים :
לתבנית עגולה 30 ס"מ:
3 ביצים גודל L
כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
שקית סוכר וניל
כוס (200 גרם) שמן קנולה
כוס (200 גרם) יוגורט (מכל סוג שהוא)
כוס (240 מ"ל) חלב
1 כפית מחית/תמצית וניל
2 וחצי כפיות אבקת אפייה
כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל
לעיטור: חופן שומשום לא קלוי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2 מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל לתערובת תפוחה (לא חייבים מיקסר, אפשר במטרפה).
3 מוסיפים שמן וטורפים שוב.
4 מוסיפים יוגורט וחלב וטורפים.
5 מוסיפים וניל, אבקת אפייה, אבקת סודה וקמח וטורפים שוב.
6 מעבירים לתבנית ומפזרים שומשום.
7 אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא ממש מעט לח. מצננים ומגישים.

** העוגה נהדרת גם כשהיא חמה מהתנור.
** אפשר להכין את העוגה בתבנית בקוטר 26-28 ס"מ, ואז היא תתקבל מעט גבוהה יותר.
** העוגה נשמרת עד ארבעה ימים מחוץ למקרר כשהיא עטופה היטב.