שבלולי בורקס פילו של שבת בבוקר
בורקס פילו חם ופריך, מהסוג שעושה המון פירורים, ביצה קשה, עגבנייה חתוכה גס ומקלות של בצל ירוק. הדבר היחיד שחסר כדי להפוך את התמונה הזאת לאידיליה של שבת בבוקר הוא חוף ים. תודה לאל על הנאות פשוטות
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
איך שנחתנו ביוון, מיד התחשק לנו להכין בורקס. לא בגלל שהבורקס שקונים פה לא טעים, הוא מעולה, אלא כי הכי כיף להשתמש במצרכים שלהם ולהכין כזה לבד. אז בשבת בבוקר אכלנו אותם בחוף הים חמים חמים עם ביצה ליד, ונזכרתי כמה אני אוהבת את השילוב הקדוש הזה של קיץ, בורקס וים.
מתכון ממש פשוט אבל כל כך טעים, של שבלולים שעושים מלא פירורים טובים.
מרכיבים :
חבילת פילו מצונן (או בצק קפוא שהופשר לפי הוראות היצרן)
שמן זית
למלית:
חבילת (250 גרם) קוטג'
250 גרם קשקבל או מוצרלה, מגוררות
150 גרם גבינת פטה יוונית
ביצה
להברשה:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה. טועמים ומוסיפים קצת מלח אם יש צורך.
3 פורשים עלה פילו על משטח העבודה. מברישים בשמן זית ומכסים בעוד עלה. מסדרים כ-3 כפות מהמלית לאורך החלק התחתון, הרחב של העלה ומגלגלים. מקפלים את הבצק לצורת שבלול.
4 ממשיכים כך עם כל העלים שבחבילה, ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
5 מברישים כל שבלול בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
6 אופים 25-35 דקות, ומגישים חם מהתנור.

** אני אוהבת להגיש עם ביצים קשות, עגבניות וענפים של בצל ירוק.