פסטה ברוטב שמנת ובצל מקורמל
איך אנחנו אוהבים מנות פסטה עם אישזהו פטנט. אז נכון שאין כאן קיצור דרך כי הבצל צריך את הזמן הנכון שלו לקרמול, אבל זה שאפשר פשוט לדחוף הכל לתנור ואז להוסיף שמנת ופרמזן? מנה לא פחות ממדהימה. זהירות, ממכר
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
300 גרם פסטה שאוהבים, מבושלת לפי הוראות היצרן
3 בצלים סגולים פרוסים דק
1 ראש שום, כשהחלק העליון שלו חתוך
2 גבעולי תימין
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי מיכל שמנת מתוקה 32%
חצי כוס פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מניחים בקערה שמתאימה לתנור פרוסות בצל, שום, תימין, חמאה, שמן זית, מלח ופלפל שחור ומכסים בנייר כסף.
3 צולים בתנור למשך שעה-שעה ורבע, עד שהבצל מתקרמל. שימו לב שהבצל לא נשרף אלא רק מתקרמל (לקראת סיום הצלייה אפשר לבשל את הפסטה).
4 מוציאים מהתנור את הבצל המקורמל ומעבירים לקערה, מוחצים את ראש השום ומוסיפים את תכולתו לקערה, מוסיפים שמנת מתוקה, פרמזן ומערבבים.
מצרפים לקערה את הפסטה החמה והמבושלת ומערבבים עד שהרוטב מצפה את הפסטה. מעטרים בעוד קצת גבינת פרמזן מעל וזוללים.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים