צילום׃ רעות זומר, cookstock

ופל בלגי עם טריק לאקסטרה קריספיות

שני דברים מבדילים את המתכון הזה ממתכונים אחרים לוופל בלגי: אחד זה האינסטנט פודינג בבלילה, שמוסיף לה רכות וטעם, והשני - הטריק הפשוט לשמירה על פריכות מרבית. בקיצור, חובה לנסות

רעות זומר | cookstock | פורסם 09/05/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-6-8 ופלים:

60 גרם חמאה

שליש כוס חלב (80 מ"ל)

100 גרם שמנת חמוצה 15%

1 ביצה L

חצי כוס סוכר (100 גרם)

חצי כפית מלח

1 כוס+כף קמח עוגות (160 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים מכשיר/טוסטר לוופל בלגי.

2 ממיסים את החמאה יחד עם החלב 40-50 שניות במיקרוגל.

3 מעבירים לקערה יחד עם שמנת חמוצה, ביצה, סוכר ומלח ומערבבים היטב.

4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואינסטנט פודינג וניל וטורפים עד שהבלילה אחידה וסמיכה מאוד.

5 בעזרת כף גלידה קפיצית בקוטר 6 ס"מ מניחים מהבלילה בחלק האמצע של מכשיר הוופל (אין צורך לשמן). סוגרים ואופים 4-6 דקות, עד שהוופלים שחומים היטב. מעבירים את הוופלים המוכנים מיד לרשת צינון לדקה-שתיים, בשביל שיהפכו קריספיים.

ופל בלגי של רעות זומר (צילום: רעות זומר, cookstock)
ופל בלגי של רעות זומר|צילום: רעות זומר, cookstock

הערות/שדרוגים:

** מגישים עם אבקת סוכר, מייפל, גלידה או ככה כמו שהם.

** אפשר להוסיף חצי כוס סוכר גבישי אחרי הוספת הקמחים. הסוכר הגבישי מתקרמל מלמעלה ונותן לוופל מעטפת אקסטרה קריספית. במקרה זה יש להפחית 2 כפות מהסוכר הרגיל במתכון.

* המתכון באדיבות רעות זומר ו-cookstock

בתיאבון!