צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako
סלט פלפל קלוי ב-10 דקות עבודה
זה כנראה הפלפל הקלוי הכי קל ומהיר שיצא לכם להכין, והכי חשוב – בלי ללכלך את המטבח! יש לכם פלפלים, שקית צלייה ומיקרוגל? אתם לגמרי מסודרים
יעל קצב | אוכל טוב, mako
| פורסם 25/10/23
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 גמבות (אפשר לגוון בצבעים)
1 פלפל חריף (אפשר יותר, אם אוהבים חריף)
1 שקית צלייה בגודל L
רבע כוס חומץ
5 שיני שום, פרוסות
3 כפות שמן זית
רבע כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מקלפים את הפלפלים בקולפן ומכניסים לשקית צלייה בשלמותם (אם אתם רגישים לחריפות, שקלו לעשות זאת עם כפפות על הידיים. הפלפל החריף יכול להיות אכזרי).
2 קושרים את השקית היטב ומכניסים למיקרוגל ל-10-15 דקות.
3 פורסים את הפלפלים לרצועות. נפטרים מהגרעינים, אבל שומרים את הנוזלים שהצטברו בשקית.
4 מוסיפים חומץ, שום, שמן זית ומלח, ומאחסנים בצנצנת זכוכית במקרר.
** הסלט טעים מיד כשהוא מוכן, אבל אפילו יותר יום למחרת.
** הסלט יחזיק עד שבוע במקרר.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.
המתכון פורסם לראשונה בדצמבר 2021