צילום׃ לין לוי, mako אוכל

פנקייק ורוד משני מרכיבים

הוסיפו לבלילה אבקת סוכר ותקבלו פנקייק מתקתק, הוסיפו קצת מלח והוא יתאים להגשה עם גבינות וירקות, ואפשר גם פשוט להשאיר אותו כמו שהוא. והיופי הגדול: הוא בכלל עשוי מקינואה (וסלק)

לין לוי | mako | פורסם 24/06/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

בכל מה שקשור לאוכל בריא - ילדים יכולים להיות צרכנים מאתגרים למדי. כל עוד יש במנה סוכר, גבינה מותכת או פירורי לחם מטוגנים היא כנראה תעבור חלק, אבל קינואה? זה פחות הכיוון. הפנקייקים האלה באים לשבור את הדיכוטומיה הזאת: מצד אחד מדובר בפנקייק, ולא סתם פנקייק אלא פנקייק ורוד. מצד שני - אחד משני המרכיבים שלו הוא קינואה, והשני סלק, שני אלמנטים שלא בהכרח עולים בקנה אחד עם התשוקות הקולינריות של הילדים שלנו.

 

 

מרכיבים :

לכ-40 פנקייקים קטנטנים:

כוס קינואה

כוס מים

סלק קטן (או רבע סלק גדול), מבושל

אבקת סוכר או מלח, לגרסה מתוקה או מלוחה

אופן ההכנה:

1 משרים את הקינואה בהרבה מים למשך לילה.

2 שוטפים את הקינואה ומסננים.

3 טוחנים בבלנדר את הקינואה עם כוס מים ועם הסלק המבושל לקבלת בלילה חלקה.

4 מרססים מחבת בשמן ומטגנים את הפנקייקים משני הצדדים.

** הצעות הגשה מתוקות: ריבה, מייפל ובננה, מעדן חלב שאוהבים ותאנים.

** הצעות הגשה מלוחות: שמנת חמוצה וסלמון כבוש, ריבה ופרוסה של גבינת עזים/כחולה, גבינת שמנת ומלפפון.

פנקייק ורוד - הבלילה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פנקייק ורוד - הבלילה|צילום: לין לוי, mako אוכל
פנקייק ורוד - מטגנים על מחבת משומנת עם תרסיס שמן (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פנקייק ורוד - מטגנים על מחבת משומנת עם תרסיס שמן|צילום: לין לוי, mako אוכל

בתיאבון.