תפוחי אדמה מוקרמים

יש מתכונים נוסטלגיים שתמיד באים טוב, ותפוחי אדמה מוקרמים הם חד משמעית כאלה: שוס בכל ארוחה חלבית וקלאסיקה שאף פעם לא נמאס ממנה. מערבבים, שולחים לתנור ובסוף נותנים מכת חום שמעניקה לסיר את הקסם המיוחד

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 09/09/24 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 תפוחי אדמה

מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

3 כפות חמאה (45 גרם)

חצי כוס חלב (120 מ"ל)

כוס וחצי גבינה צהובה מגורדת (150 גרם)

חצי כוס מוצרלה מגורדת (50 גרם)

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית אגוז מוסקט מגורר

שן שום כתושה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי סנטימטר.

3 מערבבים היטב את כל המצרכים, ומשאירים חצי כוס גבינה צהובה מגוררת (50 גרם) אותה נפזר מעל הכל. מפזרים את פרוסות תפוחי האדמה המכוסות ברוטב על תבנית מתאימה לאפייה ומפזרים את הגבינה.

3 מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך 50-60 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. מורידים את המכסה בחמש הדקות האחרונות להשחמה טובה.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

תפוחי אדמה מוקרמים - פרוסות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
תפוחי אדמה מוקרמים - פרוסות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!