צילום׃ עדי קלינגהופר, הבלוג של עדיקוש

עוגיות שוקולד ללא גלוטן

איך שראינו את המתכון הזה הבנו שבפסח אנחנו הולכים לחרוש עליו - זה לא כל יום שמוצאים מתכון כל כך מוצלח לעוגיות בלי קמח. ומה נעשה עד פסח? נחרוש עליו גם, כמובן. פצצת השוקולד הזאת פשוט טעימה ברמות אחרות

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 09/01/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 עוגות גדולות:

30 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

2 ביצים

שלושת רבעי כוס סוכר

2 כפות אבקת קקאו

חצי כפית אבקת אפייה

מעט מלח גס

ניתן להוסיף חצי כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי (חום עליון-תחתון).

2 ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה בפולסים של 30 שניות.

3 מקציפים במיקסר את הביצים (חלמון וחלבון יחד) והסוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף.

4 מוסיפים את הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים לקבלת בלילה אחידה. אם רוצים, מקפלים פנימה שוקולד צ'יפס. התערובת מתקבלת סמיכה מאוד, וזה בסדר.

5  מניחים כדורים מהתערובת על תבנית מרופדת נייר אפייה. הכי נוח לעשות את זה בעזרת כף גלידה, אבל אפשר גם ב-2 כפות רגילות.

6 מפזרים מעט מלח גס ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות.  

המתכון פורסם לראשונה בבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!