צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

קיצ'רי – אורז עם עדשים כתומות ושום

קיצ'רי הוא הגרסה העיראקית לתבשיל של אורז ועדשים, ולמרות שהיה אפשר לחשוב שיזכיר מאוד את המג'דרה המוכרת יותר, מדובר במנה אחרת לגמרי. כשמחפשים מנה צמחונית שהיא גם משביעה וגם מזינה - קיצ'רי הוא תשובה טובה

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 30/07/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

כוס וחצי אורז בסמטי לבן

כוס עדשים כתומות

5 כפות שמן

1 בצל, קצוץ

100 גרם רסק עגבניות (קופסה אחת)

1 כף שטוחה מלח

1 כף שטוחה כורכום

רבע כף פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

3 כוסות מים רותחים

לטיגון בסיום:

רבע כוס שמן

1 כף כמון

4 שיני שום, קצוצות גס

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

עוד מתכונים מומלצים לתשעת הימים

2 מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים במלח, כורכום, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מערבבים היטב עד שהתבלינים נפתחים בשמן.

3 מוסיפים את המים הרותחים ומביאים שוב לרתיחה. בינתיים שוטפים היטב את העדשים והאורז ומסננים.

4 כשהמים רותחים מוסיפים את האורז והעדשים לסיר, מערבבים, סוגרים את המכסה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות (מומלץ להניח נייר אפייה מתחת למכסה לסגירה הרמטית, אבל לא חובה).

5 פותחים את הסיר, מערבבים בעדינות במזלג, מכסים שוב ומבשלים על להבה נמוכה עוד 10 דקות.

6 כ-5 דקות לפני סוף הבישול מחממים במחבת קטנה את השמן ומוסיפים את הכמון והשום. מטגנים עד להזהבה (זהירות לא לשרוף את השום).

7 שופכים את התערובת על האורז, מערבבים היטב, מכבים את האש ומניחים למנה לנוח כמה דקות לפני ההגשה.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

קיצ'רי. לא רק לתשעת הימים (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
קיצ'רי. לא רק לתשעת הימים|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

בתיאבון!