פסטה פטה לימונית
זוכרים את רוטב הפטה-עגבניות בתנור שהיה סופר פופולרי לפני כמה שנים? אז הגיע הזמן לצמוח ממנו, עם גרסה לימונית-שומית קרמית ופשוט נהדרת, שמכינים באותה קלות ממש
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
חצי חבילת פסטה (איזו שאוהבים)
1 קוביית פטה כבשים
2 לימונים, שטופים היטב וחצויים
1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
ראש שום, חצוי
30 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס ממי הבישול של הפסטה
רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מכניסים לתבנית את הפטה, הלימונים, הבצל הסגול, השום, החמאה, שמן הזית, המלח והפלפל השחור ומכסים בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור לכשעה, עד שהשום מתרכך.
3 לקראת היציאה של התבנית מהתנור מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ושומרים קצת ממי הבישול.
4 מוציאים את התבנית מהתנור, סוחטים את הלימונים, מועכים את גבינת הפטה, מרוקנים את השום ומערבבים הכל יחד עם חצי כוס ממי הבישול של הפסטה.
5 מוסיפים לתבנית את הפסטה, מוסיפים פרמזן, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!