צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
כוסמת ירוקה עם ירקות
קצתם באורז ובתפוחי האדמה? זה הזמן להכיר את הכוסמת הירוקה - תוספת בריאה ונהדרת, שהיא ממש לא מה שסבתא הייתה מכריחה אתכם לאכול כשהייתם קטנים. מוכנים לגלות עולם חדש וטוב?
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 01/08/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כוס וחצי כוסמת ירוקה
שליש כוס שמן זית
סלסילת פטריות טריות, פרוסות
3 בצלים ירוקים, קצוצים
2 גזרים, מגוררים בפומפייה
פלפל שושקה או פלפל אדום, קצוץ
2 שיני שום, מגוררות או כתושות
2 עגבניות, קלופות וקצוצות
חופן עלי כוסברה קצוצים
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)
אופן ההכנה:
1 ממלאים קערה במים חמים ומוסיפים את הכוסמת. מערבבים ומשרים ל-15 דקות.
2 מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הפטריות, הבצל, הגזר, הפלפל והשום. מטגנים כ-10 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות והתבלינים.
3 מסננים את הכוסמת מנוזלים ומוסיפים גם אותה לסיר. מערבבים ומטגנים הכל יחד במשך כ-10 דקות.
4 מוסיפים 600 מ"ל מים, מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
5 מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה או עד אידוי מלא של הנוזלים.
6 מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומגישים.
בתיאבון!