צילום׃ עדי קלינהופר, mako אוכל

עוגת ריבת חלב וקוקוס בחושה

כמעט שלא נעים כמה העוגה הזאת של עדיקוש קלה להכנה. יש כאן את כל מה שטעים וממכר באלפחורס ותכלס עוד לא פגשנו קינוח עם ריבת חלב שלא עפנו עליו. אפשר להכין בתבנית עגולה או ב-2 תבניות אינגליש קייק

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 28/09/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ביצים L 

כוס סוכר

כוס שמן 

כוס שמנת מתוקה 

חצי כוס מיץ תפוזים 

2 כוסות קמח 

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

10 גרם אבקת אפייה 

חצי כוס קוקוס טחון

5 כפות גדושות של ריבת חלב

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו).

2 מערבבים בקערה ביצים, סוכר, שמן, מיץ תפוזים ושמנת מתוקה, וטורפים היטב.

3 מוסיפים קמח, אינסטנט פודינג וניל ואבקת אפייה, וטורפים שוב עד איחוד.

4 מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

5 מניחים מעל הבלילה באופן חופשי כפות גדושות של ריבת חלב ולאחר מכן מפזרים חצי כוס קוקוס טחון. 

6 בעזרת סכין מטמיעים את ריבת החלב בבלילה ויוצרים דוגמא של שיש. 

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

7 מכניסים לאפייה כ-40 דקות, העוגה מוכנה כשהיא מעט זהובה או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.  מוציאים ומניחים לצינון. 

בתיאבון!

* ניתן לקשט את העוגה עם ריבת חלב מומסת ומעט קוקוס טחון או פשוט להגיש אותה כמו שהיא עם מעט אבקת סוכר.

* העוגה נשמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת חדר כ-3 ימים. 

עוגת ריבת חלב וקוקוס בחושה של עדיקוש (צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל)
עוגת ריבת חלב וקוקוס בחושה של עדיקוש|צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל