פשטידת זוקיני יוונית ב-5 מרכיבים
פשטידה מצוינת שתיקח אותנו היישר מהמציאות העגומה למיקונוס שביוון, והכל ב-5 דקות עבודה פלוס שעה בתנור. עוד בונוס? את כל המעדן הזה מכינים רק מחמישה מרכיבים (בזכות הגבינה אפילו לא חייבים מלח)
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית קוטר 24 ס"מ:
4 זוקיני או קישואים
3 ביצים
כוס קמח תופח
3 כפות שמן זית
250 גרם גבינת פטה
לעיטור:
עלי תימין טריים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 חותכים כמה פרוסות זוקני ושומרים לטובת קישוט על גבי הפשטידה לפני האפייה.
3 מגרדים את כל שאר הזוקיני על החלק הגדול בפומפייה, ומעבירים לקערה (אם מכינים עם זוקיני אין צורך בסינון או סחיטה, אם מכינים עם קישואים - כדאי לסחוט).
4 מוסיפים לקערה את הביצים, הקמח והשמן. מפוררים את גבינת הפטה ומערבבים היטב.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת, מקשטים בפרוסות הזוקיני, ומכניסים לתנור.
6 אופים כ-60 דקות או עד הזהבה.
* מגישים לצד ירקות טריים ויוגורט יווני קר.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב
בתיאבון!
* המתכון פורסם לראשונה ביולי 2020