עראייס פתוח (פיתה בשר)
זאת המנה הראשונה להתחסל בכל אירוע על האש/מנגל, אבל גם אפשר להכין אותה בבית על משטח פלנצ'ה/מחבת. תוספות קלאסיות בצד והסתדרתם על להיט טעים והכי פשוט שיש. טיפ שלנו: תכפילו כמויות מראש
יעל קצב | mako
| פורסם 27/04/25
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
ל-8 מנות:
4 פיתות
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ לקוביות קטנות
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
מלח
פלפל שחור
3 כפות מי סודה
אופן ההכנה:
1 חוצים את הפיתות ל-2 עיגולים.

2 מערבבים בקערה בשר טחון, בצל קצוץ, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור ומי סודה עד לקבלת תערובת אחידה.
3 משטחים ומהדקים היטב חופן מתערובת הבשר על פני כל פיתה פתוחה.

4 צולים את חצאי הפיתות על המנגל/פלנצ'ה/מחב פסים כשהצד של הבשר פונה כלפי מטה.

5 אחרי 2 דקות בערך - תלוי בעוצמת הלהבה - הופכים לצד השני לעוד חריכה קצרה ומוציאים מהאש.
*מומלץ להגיש עם טחינה, סלט ירקות, בצל מוחמץ, צ'ימיצ'ורי וכל תוספת אחרת שאוהבים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!