עראייס פתוח (פיתה בשר)

זאת המנה הראשונה להתחסל בכל אירוע על האש/מנגל, אבל גם אפשר להכין אותה בבית על משטח פלנצ'ה/מחבת. תוספות קלאסיות בצד והסתדרתם על להיט טעים והכי פשוט שיש. טיפ שלנו: תכפילו כמויות מראש

יעל קצב | mako | פורסם 27/04/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-8 מנות:

4 פיתות

חצי קילו בשר טחון

בצל קצוץ לקוביות קטנות

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק

מלח

פלפל שחור

3 כפות מי סודה

אופן ההכנה:

1 חוצים את הפיתות ל-2 עיגולים.

התערובת לפני ערבוב ושיטוח על פני הפיתה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
התערובת לפני ערבוב ושיטוח על פני הפיתה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

2 מערבבים בקערה בשר טחון, בצל קצוץ, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור ומי סודה עד לקבלת תערובת אחידה.

3 משטחים ומהדקים היטב חופן מתערובת הבשר על פני כל פיתה פתוחה.

אחרי שמשטחים ומהדקים (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
אחרי שמשטחים ומהדקים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

4 צולים את חצאי הפיתות על המנגל/פלנצ'ה/מחב פסים כשהצד של הבשר פונה כלפי מטה.

על פלנצ'ה או על המנגל (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
על פלנצ'ה או על המנגל|צילום: יעל קצב, mako אוכל

5 אחרי 2 דקות בערך - תלוי בעוצמת הלהבה - הופכים לצד השני לעוד חריכה קצרה ומוציאים מהאש.

*מומלץ להגיש עם טחינה, סלט ירקות, בצל מוחמץ, צ'ימיצ'ורי וכל תוספת אחרת שאוהבים. 

עם כל התוספות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
עם כל התוספות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!