צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
סלט ירוק עם גבינת עיזים
סלט טוב יכול לגנוב את ההצגה, בטח ובטח כשמדובר בשבועות. הפריכות של הירקות, הוויניגרט הקלאסי ומטבעות גבינת העיזים הופכים אותו לכוכב של שולחן החג, עם כל הכבוד לפסטות, לפשטידות ולעוגות
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 16/05/23
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 לבבות חסה קיסר
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
בצל סגול פרוס דק
תפוח עץ גרנד סמית, קצוץ
לרוטב:
חצי לימון סחוט
4 כפות שמן זית
כף דבש
כפית גדושה חרדל דיז׳ון גרגירים
שן שום כתושה
מעט מלח
לטבעות גבינת עיזים:
גליל גבינת עיזים 22%
כוס פירורי לחם עם מעט מלח ים אטלנטי
ביצה טרופה
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
1 מניחים את כל מרכיבי הסלט בצלחת/קערת הגשה.
2 מכינים רוטב: שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים ומשקשקים היטב.
3 יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים.
4 מכינים את טביות גבינת העיזים: מחממים שמן לטיגון. פורסים את גבינת העיזים לפרוסות בעובי ס"מ. טובלים כל פרוסת גבינה בביצה ומעבירים לפירורי הלחם. מצפים היטב ומעבירים לשמן. מטגנים כדקה מכל צד.
5 מניחים את פרוסות הגבינה המטוגנות מעל הסלט ומגישים.
בתיאבון!