צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
עוף של החיים ב-10 דקות עבודה
יש לכם זמן? תנו לעוף לשהות במשרה איזה שעתיים, הוא ישמח עד הגג. ממהרים? אין בעיה - ערבבו הכל ושלחו לתנור. כך או כך - כל האצבעות ילוקקו אחרי הארוחה הזאת
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 27/11/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
3-4 כרעיים (או חלקי עוף אחרים שאוהבים – שוקיים, ירכיים או כנפיים)
10 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
3 שיני שום, פרוסות
כוס ורבע קטשופ
כפית חרדל חלק
כף רוטב סויה
2 כפות רוטב סויה מתוק (אפשר להחליף בסילאן)
כפית מלאה סוכר חום כהה
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)
4 כפות שמן זית
כפית מלאה שומשום
אופן ההכנה:
1 מכניסים לקערה גדולה את העוף ואת כל השאר המרכיבים חוץ מהשומשום (תפוחי האדמה, השום, הקטשופ, החרדל, שני סוגי הסויה, הסוכר, התבלינים ושמן הזית). מערבבים היטב.
2 אם יש זמן, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים. אם לא - מעבירים ישירות לתבנית.
3 מחממים תנור ל-200 מעלות חום סטטי (לא טורבו).
4 מפזרים שומשום על העוף וצולים ללא כיסוי כ-40 דקות. פותחים את דלת התנור ובעזרת כף יוצקים בזהירות מהרוטב על העוף. מחזירים לתנור לכ-35 דקות נוספות.
המתכון עלה לראשונה בינואר.