צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
ככה מכינים פתיתים אחד אחד
אנחנו מבלים במטבח לא מעט שעות בשבוע, מכינים אוכל טעים בדרך כלל ומתמודדים לא רע עם אתגרי המטבח השונים. אבל פתיתים? איכשהו פתיתים לא הצלחנו להכין כמו שצריך, ולא משנה מה ניסינו. עד המתכון הזה
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 27/04/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
שקית פתיתים לבחירתכם (500 גרם)
בצל גדול, קצוץ
6-7 כפות שמן
כף שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור או לבן
700 מ״ל מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד הזהבה עדינה.
2 מוסיפים את הפתיתים ומטגנים תוך כדי ערבוב 7-8 דקות.
3 מוסיפים את המלח והפלפל וממשיכים לטגן עוד כדקה.
4 מוסיפים מים רותחים, מערבבים היטב ומכסים את הסיר.
5 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-12 דקות. בכל 3 דקות פותחים את הסיר ומערבבים את הפתיתים במזלג (זה חשוב!).
6 מסירים את הסיר מהאש ומשאירים אותו סגור 10 דקות.
7 מערבבים שוב בעזרת מזלג ומגישים לצד סלט ירקות.