צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
שקשוקה חריפה עם פטה
הייתה לנו הרגשה שענת אלישע היא מאלה שהשקשוקות תמיד מצליחות להם, והנה - צדקנו. כאן בגרסה חריפה אש, עם קוביות גבינת פטה שיצננו קצת את הבעירה
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 14/02/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
שליש כוס שמן זית
פלפל שושקה או פלפל אדום רגיל, חתוך למקטעים
2 פלפלים חריפים, חתוכים למקטעים (או לפי הטעם)
8-10 שיני שום, קלופות וחצויות
5 עגבניות גדולות, קלופות וחתוכות לרבעים
כף גדושה רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)
כפית שטוחה כמון
כוס מים רותחים
ביצים כמספר הסועדים
להגשה:
מעט פטרוזיליה קצוצה
גבינת פטה, חתוכה לקוביות
לחם טרי
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את הפלפלים. מטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
2 מוסיפים את שיני השום והעגבניות ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
3 מוסיפים את התבלינים והרסק ומערבבים 2 דקות. מוסיפים מים רותחים, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 20 דקות.
4 מוסיפים את הביצים ומבשלים עד מידת עשייה רצויה.
5 מוסיפים גבינת פטה ופטרוזיליה ומגישים לצד לחם טרי.