מאפה תירס ובצק עלים הפוך
בצק עלים, תירס, חמאה וגבינה צהובה – האם באמת צריך יותר מזה? התשובה היא חד משמעית לא. מתכון שנולד מערבוב של טרנדים ונגמר במגש ריק על השולחן בסלון (וילדים שמחים)
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 02/09/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 מאפים:
300 גרם תירס מקופסת שימורים
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
20 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
מעט מלח
300 גרם בצק עלים, מופשר
ביצה טרופה, להברשה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מסננים את התירס ומניחים 12 תלוליות ממנו על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. בעזרת כוס מסדרים אותן לעיגולים (אפשר גם לשפוך את כל התירס לתבנית, ולהפריד לתלוליות בעזרת הכוס).
3 מפזרים את הגבינה הצהובה על התירס, מוסיפים קוביות חמאה ומתבלים במלח.
4 קורצים מבצק העלים עיגולים בגודל של תלוליות התירס (אפשר להשתמש באותה כוס שאיתה סידרנו את התירס).
5 מכסים את התירס בעיגולי הבצק ומהדקים מעט.
6 מברישים את בצק העלים בביצה ואופים 20 דקות, עד הזהבה.
7 מוציאים את התבנית מהתנור, מחכים 2 דקות להצטננות והופכים את המאפים למגש.





ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!