מאפה תירס ובצק עלים הפוך

בצק עלים, תירס, חמאה וגבינה צהובה – האם באמת צריך יותר מזה? התשובה היא חד משמעית לא. מתכון שנולד מערבוב של טרנדים ונגמר במגש ריק על השולחן בסלון (וילדים שמחים)

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 02/09/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 מאפים:

300 גרם תירס מקופסת שימורים

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

20 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות

מעט מלח

300 גרם בצק עלים, מופשר

ביצה טרופה, להברשה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מסננים את התירס ומניחים 12 תלוליות ממנו על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. בעזרת כוס מסדרים אותן לעיגולים (אפשר גם לשפוך את כל התירס לתבנית, ולהפריד לתלוליות בעזרת הכוס).

3 מפזרים את הגבינה הצהובה על התירס, מוסיפים קוביות חמאה ומתבלים במלח.

4 קורצים מבצק העלים עיגולים בגודל של תלוליות התירס (אפשר להשתמש באותה כוס שאיתה סידרנו את התירס).

5 מכסים את התירס בעיגולי הבצק ומהדקים מעט.

6 מברישים את בצק העלים בביצה ואופים 20 דקות, עד הזהבה.

7 מוציאים את התבנית מהתנור, מחכים 2 דקות להצטננות והופכים את המאפים למגש.

מאפה תירס ובצק עלים. ככה זה מתחיל (צילום: יעל קצב)
מאפה תירס ובצק עלים. ככה זה מתחיל|צילום: יעל קצב
איפה תירס? קוקו תירס! (צילום: יעל קצב)
איפה תירס? קוקו תירס!|צילום: יעל קצב
מאפה תירס. בצק העלים עדיין למעלה (צילום: יעל קצב)
מאפה תירס. בצק העלים עדיין למעלה|צילום: יעל קצב
אפשר להסתער. מאפה תירס ובצק עלים מוכן (צילום: יעל קצב)
אפשר להסתער. מאפה תירס ובצק עלים מוכן|צילום: יעל קצב
בעוד שנייה הוא נעלם (צילום: יעל קצב)
בעוד שנייה הוא נעלם|צילום: יעל קצב

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!