צילום׃ רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה

מאפינס וניל פשוטים ומעולים

השומן במאפינס האלה מגיע משמנת מתוקה מוקצפת - לא שמן ולא חמאה - מה שהופך את הבלילה שלהם ליציבה וחזקה במיוחד. רוצים לפנק אותם בשוקולד צ'יפס? עופו על זה, הם אפילו לא ישקעו למטה. קלאסיקה של מאפינס

רעות זומר | Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה | פורסם 22/04/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 מאפינס:

1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן 

2 ביצים

חצי כפית מלח

כפית תמצית או מחית וניל

175 (כוס ורבע) גרם קמח

1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקציפים במיקסר את השמנת והסוכר כ-5 דקות לקצף יציב, תפוח ובהיר.

3 מוסיפים ביצים, מלח ווניל וטורפים בעדינות.

4 מוסיפים קמח ומקפלים בעדינות לקבלת תערובת אחידה.

5 מסדרים מנז'טים בתבנית מאפינס ומחלקים את התערובת ביניהם (אפשר להיעזר בכף גלידה קפיצית בקוטר 6 ס"מ).

6 אופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס זהובים וקפיציים למגע.

** אופציה: אפשר להוסיף לבלילה תוספות כמו אגוזים, פירורי חלבה או שוקולד צ'יפס, בזכות השמנת המוקצפת הם יישארו יציבים בבלילה ולא ישקעו.

המתכון באדיבות רעות זומר מ-Cookstock, חומרי גלם איכותיים לבישול ואפייה.