צילום׃ רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה
מאפינס וניל פשוטים ומעולים
השומן במאפינס האלה מגיע משמנת מתוקה מוקצפת - לא שמן ולא חמאה - מה שהופך את הבלילה שלהם ליציבה וחזקה במיוחד. רוצים לפנק אותם בשוקולד צ'יפס? עופו על זה, הם אפילו לא ישקעו למטה. קלאסיקה של מאפינס
רעות זומר | Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה
| פורסם 22/04/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 מאפינס:
1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
2 ביצים
חצי כפית מלח
כפית תמצית או מחית וניל
175 (כוס ורבע) גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מקציפים במיקסר את השמנת והסוכר כ-5 דקות לקצף יציב, תפוח ובהיר.
3 מוסיפים ביצים, מלח ווניל וטורפים בעדינות.
4 מוסיפים קמח ומקפלים בעדינות לקבלת תערובת אחידה.
5 מסדרים מנז'טים בתבנית מאפינס ומחלקים את התערובת ביניהם (אפשר להיעזר בכף גלידה קפיצית בקוטר 6 ס"מ).
6 אופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס זהובים וקפיציים למגע.
** אופציה: אפשר להוסיף לבלילה תוספות כמו אגוזים, פירורי חלבה או שוקולד צ'יפס, בזכות השמנת המוקצפת הם יישארו יציבים בבלילה ולא ישקעו.
המתכון באדיבות רעות זומר מ-Cookstock, חומרי גלם איכותיים לבישול ואפייה.