צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

קסטה אלפחורס ב-10 דקות

בתפקיד הביסקוויט פתיבר, על תקן גלידה - קרם של שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וריבת חלב. עכשיו קחו את זה וצפו בקוקוס ושוקולד לבן. הטעם משגע, ההכנה קלילה והמחמאות? יזרמו כמים

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 31/07/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 144 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

ל-17-18 יחידות:

ביסקוויטים פתיבר

לגלידה:

2 מכלים (500 מ"ל בסך הכל) שמנת מתוקה 38%

1 כוס (240 מ"ל) חלב

2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר

חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב

כף גדושה ריבת חלב

לציפוי:

קוקוס לבן

200 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הגלידה: מקציפים את כל המרכיבים מלבד ריבת החלב לקבלת קצפת רכה. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים ריבת חלב ומקציפים ממש רק לאיחוד.

2 מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר כוכב (לא חובה).

3 מזלפים את הקרם על מחצית מהביסקוויטים וסוגרים בשאר הביסקוויטים. לוחצים מעט, כדי שהקרם יזלוג מעט מהשוליים (כמו בעוגיות אלפחורס).

4 טובלים את הדפנות בקוקוס ומעבירים למקפיא לשעתיים-שלוש, עד שהקסטה קופאת.

5 ממיסים את השוקולד הלבן בזהירות וטובלים את הקסטות הקפואות עד אמצען.

קסטה אלפחורס של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
קסטה אלפחורס של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

6 מסדרים את הקסטות על רשת, מפזרים על השוקולד הלבן עוד מעט קוקוס ומחזירים למקפיא להקפאה שלמה.

7 כשהקסטות קפואות לגמרי אפשר להעביר אותן מהרשת לקופסה אטומה, ולשמור במקפיא לעת הצורך.

קסטה אלפחורס. איזה מותק! (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
קסטה אלפחורס. איזה מותק!|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
קסטה אלפחורס. ועוד תקריב אחד (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
ועוד תקריב אחד|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

בתיאבון!