קסטה אלפחורס ב-10 דקות
בתפקיד הביסקוויט פתיבר, על תקן גלידה - קרם של שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וריבת חלב. עכשיו קחו את זה וצפו בקוקוס ושוקולד לבן. הטעם משגע, ההכנה קלילה והמחמאות? יזרמו כמים
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-17-18 יחידות:
ביסקוויטים פתיבר
לגלידה:
2 מכלים (500 מ"ל בסך הכל) שמנת מתוקה 38%
1 כוס (240 מ"ל) חלב
2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר
חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב
כף גדושה ריבת חלב
לציפוי:
קוקוס לבן
200 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הגלידה: מקציפים את כל המרכיבים מלבד ריבת החלב לקבלת קצפת רכה. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים ריבת חלב ומקציפים ממש רק לאיחוד.
2 מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר כוכב (לא חובה).
3 מזלפים את הקרם על מחצית מהביסקוויטים וסוגרים בשאר הביסקוויטים. לוחצים מעט, כדי שהקרם יזלוג מעט מהשוליים (כמו בעוגיות אלפחורס).
4 טובלים את הדפנות בקוקוס ומעבירים למקפיא לשעתיים-שלוש, עד שהקסטה קופאת.
5 ממיסים את השוקולד הלבן בזהירות וטובלים את הקסטות הקפואות עד אמצען.
6 מסדרים את הקסטות על רשת, מפזרים על השוקולד הלבן עוד מעט קוקוס ומחזירים למקפיא להקפאה שלמה.
7 כשהקסטות קפואות לגמרי אפשר להעביר אותן מהרשת לקופסה אטומה, ולשמור במקפיא לעת הצורך.
בתיאבון!