עגבניות מיובשות

מצאתם עגבניות עייפות שנשכחו מאחור, ויותר ממה שלא בא לכם לזרוק – אין לכם כוח לטרוח על שקשוקה עכשיו? הפתרון המושלם: תכינו מהן עגבניות מיובשות. כל כך הרבה כריכים עתידיים (וגם תבשילים) יודו לכם

יעל קצב | mako | פורסם 23/07/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4-5 עגבניות בשלות

מלח גס

עלי תימין או אורגנו

שמן זית לאחסון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות.

2 פורסים את העגבניות לעובי חצי ס"מ ומסדרים בשכבה אחת על תבנית מרופדת נייר אפייה.

3 מפזרים מלח גס ותימין או אורגנו (לא חובה אבל מומלץ).

4 צולים בתנור שעה ורבע.

5 מעבירים את העגבניות לצנצנת נקייה ומעוקרת, ומכסים בשמן זית כך שהעגבניות לא יבצבצו אפילו לא מעט. מאחסנים במקרר.

עגבניות מיובשות. שדרוג מטורף לכריכים (צילום: יעל קצב)
עגבניות מיובשות. שדרוג מטורף לכריכים|צילום: יעל קצב

** כל עוד העגבניות מכוסות בשמן הן יחזיקו מעמד שבועיים ואפילו יותר.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה 

בתיאבון!