עגבניות מיובשות
מצאתם עגבניות עייפות שנשכחו מאחור, ויותר ממה שלא בא לכם לזרוק – אין לכם כוח לטרוח על שקשוקה עכשיו? הפתרון המושלם: תכינו מהן עגבניות מיובשות. כל כך הרבה כריכים עתידיים (וגם תבשילים) יודו לכם
יעל קצב | mako
| פורסם 23/07/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4-5 עגבניות בשלות
מלח גס
עלי תימין או אורגנו
שמן זית לאחסון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות.
2 פורסים את העגבניות לעובי חצי ס"מ ומסדרים בשכבה אחת על תבנית מרופדת נייר אפייה.
3 מפזרים מלח גס ותימין או אורגנו (לא חובה אבל מומלץ).
4 צולים בתנור שעה ורבע.
5 מעבירים את העגבניות לצנצנת נקייה ומעוקרת, ומכסים בשמן זית כך שהעגבניות לא יבצבצו אפילו לא מעט. מאחסנים במקרר.

** כל עוד העגבניות מכוסות בשמן הן יחזיקו מעמד שבועיים ואפילו יותר.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!