צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

צ'יפס חצילים ברוטב חמצמץ

חצילים בתנור זה תמיד טעים (או לפחות תמיד כשענת אלישע מכינה אותם) - אבל עם הרוטב הזה הם כבר משתדרגים לרמה של ממכרים. קצת חמוץ, קצת חריף, קצת עשבי תיבול, קצת שום - מדהים כמה שהשילוב הזה מוצלח

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 11/07/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים בינוניים

ספריי שמן זית/שמן זית להברשה

מלח ים אטלנטי

לרוטב:

בצל סגול, קצוץ קטן

פלפל צ'ילי חריף, קצוץ (אפשר להמיר בפלפל אדום מתוק)

2 שיני שום, מגוררות

רבע צרור כוסברה, קצוץ

רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ

מיץ סחוט מלימון גדול

כף סילאן טבעי

מלח לפי הטעם

4 כפות שמן

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

צ'יפס חצילים ברוטב חמצמץ (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
צ'יפס חצילים ברוטב חמצמץ|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
חצילים בתנור ברוטב חמצמץ (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
חצילים בתנור ברוטב חמצמץ|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

2 חותכים את החצילים לצ'יפס עבים ומסדרים בתבנית. מתיזים ספריי שמן או מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי.

3 צולים את החצילים בתנור כ-30 דקות, עד הזהבה עמוקה.

4 מכינים רוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

5 מסדרים את החצילים בצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב מעליהם.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

בתיאבון!