צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
צ'יפס חצילים ברוטב חמצמץ
חצילים בתנור זה תמיד טעים (או לפחות תמיד כשענת אלישע מכינה אותם) - אבל עם הרוטב הזה הם כבר משתדרגים לרמה של ממכרים. קצת חמוץ, קצת חריף, קצת עשבי תיבול, קצת שום - מדהים כמה שהשילוב הזה מוצלח
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 11/07/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 חצילים בינוניים
ספריי שמן זית/שמן זית להברשה
מלח ים אטלנטי
לרוטב:
בצל סגול, קצוץ קטן
פלפל צ'ילי חריף, קצוץ (אפשר להמיר בפלפל אדום מתוק)
2 שיני שום, מגוררות
רבע צרור כוסברה, קצוץ
רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ
מיץ סחוט מלימון גדול
כף סילאן טבעי
מלח לפי הטעם
4 כפות שמן
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2 חותכים את החצילים לצ'יפס עבים ומסדרים בתבנית. מתיזים ספריי שמן או מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי.
3 צולים את החצילים בתנור כ-30 דקות, עד הזהבה עמוקה.
4 מכינים רוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
5 מסדרים את החצילים בצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב מעליהם.
בתיאבון!