צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
קציצות קבב אפויות
קבבים בתנור הם כנראה ארוחת הצהריים המושלמת: גם מהירה, גם פשוטה שבפשוטות, גם טעימה ומשביעה וגם מספקת. אז יאללה, מי מעמיד סיר אורז ומוציא חסה ועגבנייה מהמקרר?
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 02/01/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול, קצוץ דק
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
4 כפות פירורי לחם (או 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות)
כפית שטוחה בהרט
חצי כפית כמון
כפית מלאה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
כף שמן זית
רבע כוס מים קרים
אופן ההכנה:
1 שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולשים היטב בידיים. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים בספריי שמן.
3 יוצרים קציצות קבב מוארכות או עגולות ומשטחים אותן מעט. מסדרים על התבנית ומתיזים מעט ספריי שמן גם מלמעלה.
4 צולים בתנור 25-30 דקות, עד הזהבה קלה. נזהרים לא לייבש.
** מומלץ להגיש עם אורז וסלט.
בתיאבון!