נקניק לוטוס מ-3 מרכיבים
איזה מזל שנגמרה הנוטלה בבית של קרן אגם בדיוק כשהחבר'ה ביקשו נקניק שוקולד, ואיזה מזל שקרצה לה צנצנת הלוטוס ואיזה מזל שהיא החליטה לנסות. ככה בא לעולם אחד הנשנושים המתוקים הכי טעימים וממכרים שיש
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
איך יכול להיות שקינוח קטן ומצחיק, שמכינים במינימום מאמץ משלושה מרכיבים, גורם לכולם להתאהב בו? השבוע התחשק פה בבית נקניק שוקולד, והפלא ופלא - מצאתי את צנצנת הנוטלה במגירה ריקה (נשמע למישהו מוכר?). לידה עמדה צנצנת של ממרח לוטוס, אז החלטתי להחליף ביניהם ולהכין נקניק לוטוס. תקשיבו, זה לא ייאמן כמה הדבר הזה מסוכן וטעים! הייתי אפילו ממליצה לכם להכפיל כמויות ולהחזיק שני נקניקים כאלה במקפיא, כי מדובר בנשנוש המושלם לעיתות מצוקה.
מרכיבים :
לשני נקניקים ארוכים:
שרוול (250 גרם) ביסקוויטים פתי בר
4 כפות ממרח לוטוס (אני השתמשתי בלוטוס עם שברי עוגיות, אפשר גם חלק)
210 מ"ל שמנת להקצפה
לציפוי:
מעט אבקת סוכר
חצי כוס קוקוס
אופן ההכנה:
1 מכניסים את הפתי בר לשקית ודופקים עם פטיש שניצלים או כוס עד לקבלת פירורים גדולים. מעבירים לקערה גדולה.
2 מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל 20-30 שניות, לא יותר, רק כדי לרכך אותו מעט.
3 מוסיפים את הלוטוס והשמנת המתוקה לקערת הביסקוויטים ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.
4 פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ו"מקמחים" אותו באבקת סוכר (לא חובה, אבל זה עוזר קצת נגד ההידבקות).
5 מניחים על אבקת הסוכר מחצית מכמות הבלילה ובידיים מעט רטובות מעצבים לגליל ארוך. מגלגלים את נייר האפייה ומעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות.
6 מוציאים את נקניק הלוטוס, מגלגלים בצלחת רחבה עם קוקוס, פורסים ומגישים.
בתיאבון!