תפוחי אדמה מעוכים

כמה שנים אחרי שטרנד תפוחי האדמה המעוכים, או הדרוסים, נכנס לחיינו, כבר אפשר להכריז: זאת הדרך הכי טעימה להכין אותם

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 21/10/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים ונקיים

רבע כוס שמן זית

2 שיני שום, כתושות

1 כפית מלח גס

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית צ'ילי גרוס

עלים מגבעול תימין אחד

קליפה מגוררת מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מכניסים את תפוחי האדמה לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה (מומלץ להמליח מעט את המים). מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות או עד שהם רכים (אפשר לנעוץ מזלג לבדיקה).

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים אותם בעזרת תחתית של כוס.

4 מערבבים בקערה שמן זית, שום, מלח, פלפל שחור, צ'ילי גרוס, עלי תימין וקליפת לימון מגוררת.

5 שופכים את השמן המתובל על תפוחי האדמה המעוכים וצולים 20-30 דקות, עד להזהבה יפה.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

תפוחי אדמה מעוכים של יעל קצב (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
תפוחי אדמה מעוכים של יעל קצב|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!