תפוחי אדמה מעוכים
כמה שנים אחרי שטרנד תפוחי האדמה המעוכים, או הדרוסים, נכנס לחיינו, כבר אפשר להכריז: זאת הדרך הכי טעימה להכין אותם
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 21/10/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
6 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים ונקיים
רבע כוס שמן זית
2 שיני שום, כתושות
1 כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית צ'ילי גרוס
עלים מגבעול תימין אחד
קליפה מגוררת מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 מכניסים את תפוחי האדמה לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה (מומלץ להמליח מעט את המים). מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות או עד שהם רכים (אפשר לנעוץ מזלג לבדיקה).
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים אותם בעזרת תחתית של כוס.
4 מערבבים בקערה שמן זית, שום, מלח, פלפל שחור, צ'ילי גרוס, עלי תימין וקליפת לימון מגוררת.
5 שופכים את השמן המתובל על תפוחי האדמה המעוכים וצולים 20-30 דקות, עד להזהבה יפה.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!