צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

אוזני פיל בטעם של פעם

איך ייתכן שאחד מסוגי העוגיות הכי טעימים שנבראו כולל רק שני מרכיבים, שאחד מהם הוא סוכר? ייתכן, בהחלט ייתכן. זה היופי בעוגיות אוזני פיל (זה, והעובדה שהן קרמליות ופריכות וממכרות והכי טעימות בעולם)

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 11/09/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

חבילת בצק עלים, שהופשרה לילה במקרר

סוכר לבן

אופן ההכנה:

1 מפזרים על נייר אפייה סוכר לבן (כ-3-4 כפות) ומניחים את בצק העלים על הסוכר. מעל הבצק מפזרים עוד כף סוכר, ומשטחים.

2 מרדדים את הבצק במערוך עד שהסוכר נטמע בתוכו, ומגלגלים משני הצדדים עד המרכז.

3 עוטפים בנייר האפייה ומעבירים למקפיא ל-15 דקות.

4 חותכים לעוגיות, מסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים ב-180 מעלות עד הזהבה יפה (לי זה לקח 25 דקות, אבל זה משתנה בין תנור לתנור).

5 מוציאים, ממתינים לצינון מלא ומעבירים לצנצנת.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

עוגיות אוזני פיל של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגיות אוזני פיל של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

** אם משתמשים בבצק עלים על בסיס חמאה העוגיות כמובן חלביות. 

** העוגיות יישמרו עד שבוע בצנצנת אטומה.