קרקרים בריאים ופריכים פריכים
קרקרים ביתיים הם חתיכת נשנוש פריך וטעים (ואלה הספציפיים גם עשירים באומגה 3, סיבים וסידן). אבל כשמכינים אותם בשיטה של חנושה - הם אפילו יותר פריכים, ואפילו יותר טעימים. יש דבר כזה? נסו ותראו
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית 32 על 22 ס"מ:
חצי כוס זרעי פשתן
רבע כוס זרעי צ’יה
רבע כוס גרעיני דלעת
1 כף שומשום
1 כף קצח
1 כף תימין יבש
1 כפית זעתר
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
שלושת רבעי כוס מים רותחים
תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
2 מערבבים בקערה את כל הזרעים והתבלינים. שופכים את המים הרותחים, מערבבים היטב, ומשהים את התערובת ל-15 דקות.
3. מרססים נייר אפייה בתרסיס שמן ומשטחים את התערובת. אם רוצים את הקרקרים ממש פריכים מרססים בשמן גם מלמעלה. אם רוצים מפזרים עוד שומשום (לא חובה).
4 אופים 30 דקות.
5 מוציאים, חותכים לקרקרים בעזרת גלגלת פיצה ומחזירים לתנור לעוד 15-20 דקות, עד שהקרקרים יבשים לחלוטין, שזופים ופריכים.


הערות:
** שימו לב, זמן האפייה עשוי להשתנות מתנור לתנור.
** אם הזעתר נטול גלוטן (חשוב לבדוק) - כל המתכון הוא נטול גלוטן.
** הקרקרים יישמרו בכלי אטום עד שבוע.
בתיאבון!