צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

פתיתים אדומים

כל הורה ישראלי שרוצה שהילדים שלו יחשבו שהאוכל שלו הכי טעים בעולם צריך את המתכון הזה, לפתיתים אדומים, מודפס ותלוי על המקרר. השלב הבא: להכין אותו לצהריים לפחות אחת לשבוע, ועדיף יותר

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 25/12/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות פתיתים

1 בצל גדול, מגורר דק

רבע כוס שמן זית

1 שן שום כתושה

2 כפיות פפריקה מתוקה

כפית מלח

פלפל שחור

1 כף רסק עגבניות גדושה

3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר בינוני שמן ומטגנים את הבצל יחד עם מעט מהמלח 10-15 דקות, עד שהבצל מזהיב.

2 מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עוד 2-3 דקות, עד שחלק מהפתיתים מזהיבים.

3 מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים היטב.

4 מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים את הסיר היטב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הפתיתים 10 דקות.

5 מכבים את האש, מערבבים את הפתיתים ומכסים שוב ל-10 דקות.

6 מסירים את המכסה, מערבבים במזלג ומגישים מיד.

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

פתיתים אדומים (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
פתיתים אדומים|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

בתיאבון!