צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
פתיתים אדומים
כל הורה ישראלי שרוצה שהילדים שלו יחשבו שהאוכל שלו הכי טעים בעולם צריך את המתכון הזה, לפתיתים אדומים, מודפס ותלוי על המקרר. השלב הבא: להכין אותו לצהריים לפחות אחת לשבוע, ועדיף יותר
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 25/12/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות פתיתים
1 בצל גדול, מגורר דק
רבע כוס שמן זית
1 שן שום כתושה
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית מלח
פלפל שחור
1 כף רסק עגבניות גדושה
3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר בינוני שמן ומטגנים את הבצל יחד עם מעט מהמלח 10-15 דקות, עד שהבצל מזהיב.
2 מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עוד 2-3 דקות, עד שחלק מהפתיתים מזהיבים.
3 מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים היטב.
4 מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים את הסיר היטב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הפתיתים 10 דקות.
5 מכבים את האש, מערבבים את הפתיתים ומכסים שוב ל-10 דקות.
6 מסירים את המכסה, מערבבים במזלג ומגישים מיד.
לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!