צילום׃ ענת אלישע, אוכל טוב, mako

תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת פטריות

אם כבר תבנית מוקרמת, שתהיה בבקשה כזאת: קוביות תפודים נימוחות וזהובות, ביניהן פרוסות שמפיניון ובצל מטוגן ומעל הכל שמיכה מתקתקה של שמנת וגבינה משובצת במוסקט ופלפל שחור. ה-מנה שחובה להכין בכל ארוחה חלבית

ענת אלישע | אוכל טוב, mako | פורסם 21/02/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 182 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6-7 תפוחי אדמה

כף חמאה

שמן זית

בצל

סלסלת פטריות

2 מיכלי שמנת מתוקה/שמנת לבישול (סך הכל 500 גרם)

כפית שטוחה פלפל שחור

כפית שטוחה מלח

רבע כפית אגוז מוסקט טחון

כוס גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו.

תפוח אדמה ברוטב שמנת פטריות. המרכיבים (צילום: ענת אלישע, אוכל טוב, mako)
תפוח אדמה ברוטב שמנת פטריות. המרכיבים|צילום: ענת אלישע, אוכל טוב, mako

2 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. מעבירים את הקוביות לתבנית חסינת חום, מורחים בשמן זית, מסדרים לשכבה אחידה ואופים עד הזהבה קלה (15-20 דקות).

3 בינתיים, קוצצים את הבצל, פורסים את הפטריות, מחממים במחבת כף חמאה וכף שמן זית במחבת ומטגנים את את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים גם את הפטריות ומטגנים עד הזהבה עמוקה. מוסיפים את השמנת והתבלינים ומבשלים כעשר דקות.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

4 יוצקים את רוטב השמנת מעל תפוחי האדמה, מפזרים את הגבינה ומחזירים לאפייה עד הזהבה.

יא אללה איזו הקרמה. תפוח אדמה מוקרם (צילום: ענת אלישע, אוכל טוב, mako)
יא אללה איזו הקרמה|צילום: ענת אלישע, אוכל טוב, mako

בתיאבון!