מאפה חצילים וגבינות
מה שלא תעשו לו, החציל - אחד מחומרי הגלם האהובים ביותר על הישראלים - יעמוד בכל דבר בהצלחה. הנה דרך טובה להשתמש בו: מאפה חצילים צלויים במלח עם גבינות ותבלינים, עטוף בבצק עלים פריך
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
מרכיבים:
2 חצילים פרוסים
מלח גס
שמן זית
קצת יותר מחצי חבילה של בצק עלים, מופשר
150 גרם גבינת קשקבל
150 גרם גבינת פרמזן
2 ביצים
1/2 כוס שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
חופן עלי בזיליקום טרי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מפזרים 2 כפות מלח גס, מורחים את פרוסות החציל בשמן ומניחים על המלח. מכניסים לתנור וצולים כל צד כ-15 דקות. מוציאים ומניחים את החצילים בצד ל-10 דקות.
2 מניחים את הבצק בתבנית אפייה (פיירקס) כשהשוליים שלו זולגים החוצה. מסדרים עליו שכבה של חצילים ועליה מפזרים חצי מכמות הגבינות. על הגבינות מניחים עוד שכבת חצילים ואת שארית הגבינות.
3 מערבבים בקערה את הביצים, השמנת והתבלינים, ויוצקים מעל החצילים והגבינות. מקפלים את שולי הבצק על המלית וסוגרים את המאפה.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. אופים חצי שעה עד שהמאפה זהוב.