צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפה חצילים וגבינות

מה שלא תעשו לו, החציל - אחד מחומרי הגלם האהובים ביותר על הישראלים - יעמוד בכל דבר בהצלחה. הנה דרך טובה להשתמש בו: מאפה חצילים צלויים במלח עם גבינות ותבלינים, עטוף בבצק עלים פריך

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 20/10/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

מרכיבים:

2 חצילים פרוסים

מלח גס

שמן זית

קצת יותר מחצי חבילה של בצק עלים, מופשר

150 גרם גבינת קשקבל

150 גרם גבינת פרמזן

2 ביצים

1/2 כוס שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

חופן עלי בזיליקום טרי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מפזרים 2 כפות מלח גס, מורחים את פרוסות החציל בשמן ומניחים על המלח. מכניסים לתנור וצולים כל צד כ-15 דקות. מוציאים ומניחים את החצילים בצד ל-10 דקות.

2 מניחים את הבצק בתבנית אפייה (פיירקס) כשהשוליים שלו זולגים החוצה. מסדרים עליו שכבה של חצילים ועליה מפזרים חצי מכמות הגבינות. על הגבינות מניחים עוד שכבת חצילים ואת שארית הגבינות. 

3 מערבבים בקערה את הביצים, השמנת והתבלינים, ויוצקים מעל החצילים והגבינות. מקפלים את שולי הבצק על המלית וסוגרים את המאפה. 

4 מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. אופים חצי שעה עד שהמאפה זהוב.

>>בפעם הקודמת הכנו עוף במלח ברוטב קוקוס
>> פחזניות מבצק שוקולד