קבב כבש ותפוחי אדמה

מה קורה כשמכניסים לתנור שכבות של פרוסות תפוחי אדמה מטוגנות וקבבים צלויים, ומלמעלה זילוף יפה של טחינה? למרבה השמחה, יש רק דרך אחת לברר

רותי רוסו | mako אוכל | פורסם 06/01/20 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.5 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקבבים:

500 גרם בשר טחון

200 גרם בשר כבש טחון

2 בצלים קלופים בינוניים

2 שיני שום

צרור פטרוזיליה (בלי הגבעולים העבים)

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון

לתפוחי האדמה:

2 תפוחי אדמה אדומים, קלופים

שמן לטיגון

מלח

להגשה:

טחינה מוכנה, דלילה יחסית

פטרוזיליה קצוצה

צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מרכיבי הקבב היטב ומניחים לתערובת לעמוד (אם רוצים לקצר תהליכים קוצצים את הבצל, השום והפטרוזיליה במעבד המזון).

2 פורסים את תפוחי האדמה לעובי 2 ס"מ ומטגנים משני הצדדים בכמות יפה של שמן. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

3 מלהיטים מחבת גריל. מכינים קבבים מתערובת הבשר וצולים אותם מכל הצדדים, כ-7 דקות בסך הכל (הם לא צריכים להיות מוכנים עד הסוף).

4 מסדרים על תבנית שטוחה או סוטאז' נמוך במיוחד את פרוסות תפוחי האדמה והקבבים, כמעין רעפים.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות, חום עליון.

6 יוצקים טחינה על הקבבים ומכניסים את התבנית לתנור החם ל-8 דקות.

7 מפזרים פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים, ומגישים.

לצפייה בפרק השלם

התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.