קציצות בקר ברוטב בצל מקורמל וערמונים
זו הולכת להיות אחת ממנות החג הטעימות על השולחן: קציצות רכות-רכות שנמסות בפה, מבושלות ברוטב עשיר ומתקתק של בצל מקורמל וערמונים. יהיה לכם מזל גדול אם יישאר משהו ליום שאחרי
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (20 מנות):
ל-20 קציצות:
חצי קילו בשר טחון
1 בצל, מגורר
חצי תפוח אדמה, מגורר
חצי כוס של מפורר (ללא הקשה) או 3-4 כפות גדושות פירורי לחם
1 ביצה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע פלפל אנגלי טחון
לציפוי:
חצי כוס קמח
2 ביצים
שמן
לרוטב:
4 כפות שמן זית
4-6 בצלים, פרוסים
2 שיני שום, פרוסות
2 עלי דפנה או טימין
2-3 שקיות ערמונים
2 כפות סילאן
1 כף סוכר חום
1 וחצי כוסות מים
מלח, לפי הטעם
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 פלפל שאטה (לא חובה)
אופן ההכנה:
והנה 30 מתכונים הכי חגיגיים לעוף
1 מכינים את הקציצות: שמים בקערה בשר טחון, בצל, תפוח אדמה, לחם או פירורי לחם, ביצה ותבלינים (מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי). מעסים מעט עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מגלגלים לכדורים עם הידיים ומועכים אותם מעט.
3 טובלים את הקציצות בקמח, ולאחר מכן בביצה הטרופה.
4 מחממים שמן במחבת בינונית. השמן צריך להיות יחסית עמוק. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה בלבד (הקציצות ימשיכו להתבשל ברוטב).
5 מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
6 מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר סוטאז'. מוסיפים את פרוסות הבצל ומתחילים לקרמל על אש קטנה. חשוב לערבב כל כמה דקות. כשהבצל מעט נדבק לתחתית הסיר מוסיפים רבע כוס מים ומערבבים (ככה הוא יתקרמל ולא יישרף).
7 לאחר שהבצל שחום ומקורמל היטב מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים.
8 כשהסיר מבעבע טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך. מכניסים פנימה את הקציצות. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה.
** אפשר לוותר על שלב הטיגון ולבשל את הקציצות ישירות ברוטב. במקרה כזה אין צורך לצפות אותן. מעבירים ישר לסיר עם הרוטב המבעבע ומבשלים.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה



בתיאבון!