צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

פיצה בשר מהירה

אם אתם מעדיפים לקרוא לזה לחמג'ון באמת שאין לנו בעיה, כל עוד תשימו לב שמרגע שהוצאתם את הקמח מהארון ועד שהארוחה שלכם הייתה מוכנה עברה רק חצי שעה. רגע, מה, לא מתפיחים את הבצק? אז זהו, שלא

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 26/11/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 315 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (2 פיצות בינוניות):

400 גרם קמח לבן רגיל

כף שטוחה (10 גרם) שמרים

כפית מלח

כפית סוכר 

3 כפות שמן זית

220 מ"ל מים חמימים (קצת פחות מכוס)

למלית:

3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני, מקולף וקצוץ דק

3-4 שיני שום, כתושות

כף פפריקה אדומה

500 גרם בשר טרי טחון

2 עגבניות בינוניות, מגוררות בפומפייה

מעט צ'ילי חריף

מעט עלי תימין

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

להרכבת המנה:

ביצים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 מערבבים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק.

3 המלית: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את שיני השום והפפריקה ומזהיבים מעט.

4 מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך פירור במזלג, עד שהצבע שלו משתנה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

5 מבשלים 5 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.

6 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים עליה חצי מהבצק. מפזרים חצי מתערובת הבשר ומכניסים לתנור החם ל-10-15 דקות.

7 מוציאים מהתנור, שוברים מעל את הביצים ומחזירים לאפייה נוספת לכמה דקות, לפי מידת העשייה שאוהבים. מגישים חם.

8 מכינים באותו אופן את הפיצה השנייה (לחלופין, אפשר לאפות בטורבו את שתי התבניות יחד). 

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב