צילום׃ פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל

חצילים ממולאים טוניסאיים (מחמאר)

אל תתבלבלו עם המחמאר של המרוקאים - כאן מדובר בסירות חצילים שממלאים בבשר, תפוחי אדמה, ביצים קשות, אריסה וכמובן ב"בשר" של החציל עצמו. מנה חגיגית, עסיסית וטעימה של ממולאים

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 20/04/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 228 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-6 מנות:

3 חצילים בינוניים

מלח

200 גרם בשר כתף

4 ביצים

2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

2 בצלים בינוניים

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

כף מיץ לימון טרי

פלפל שחור

חצי עד כפית מלח

חצי כפית אריסה או פפריקה חריפה

רבע כפית כורכום

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

כל המתכונים לפסח

1 שוטפים את החצילים וחוצים אותם לאורך. מוציאים את בשר החצילים ומשאירים קליפה עבה שיהיה אפשר למלא.

2 מסדרים את החצילים על מגש כשהקליפה פונה למטה ובוזקים עליהם מלח. משהים רבע שעה.

3 חוצים את נתח הבשר ומכניסים לסיר. מוסיפים ביצה אחת, מכסים במים ומבשלים 40-30 דקות, עד לריכוך הבשר. חותכים את הביצה לקוביות קטנות (השאר יצטרפו עוד מעט).

4 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים בסיר עם מים יחד עם בשר החצילים, עד ריכוך. מסננים (אפשר גם לטגן את בשר החצילים).

5 קוצצים את הבצלים ומערבבים בקערה גדולה עם הפטרוזיליה, תפוחי האדמה, בשר החצילים והביצה הקשה. קוצצים דק את הבשר (או טוחנים) ומוסיפים לתערובת. מערבבים.

6 מוסיפים מיץ לימון, פלפל שחור, מלח, אריסה ואת שלוש הביצים הנותרות. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.

7 שוטפים את סירות החציל שהומלחו, מנגבים ומייבשים היטב במגבות נייר. מחממים שמן במחבת ומטגנים אותן קלות כשהקליפה כלפי מטה, כדי להקנות לסירות גמישות.

8 ממלאים את סירות החציל במלית המוכנה. מסדרים בתבנית אפייה משומנת ואופים ב-180 מעלות 30-35 דקות, עד שהמלית מתייצבת ומשחימה. מגישים חם.

רוצים עוד? כנסו לאתר של פסקל פרץ רובין או לאינסטגרם שלה

בתיאבון!