תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בשר
מתכננים על ממולאים לשבת? הרשו לנו להציע לכם את אלה: תחתיות ארטישוק עם קציצות בקר, מטוגנות ומבושלות ברוטב הורס. יותר מגרה וצבעוני מזה אין
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
18 תחתיות ארטישוק (טריות או מופשרות)
למילוי:
1 ק"ג בשר בקר טחון (עם מעט שומן)
חופן צנוברים קלויים
חופן פטרוזיליה קצוצה
כף שטוחה בהרט
6 שיני שום, קצוצות
חופן בורגול מושרה (10 דקות במים קרים)
מלח
פלפל שחור
כוס קמח לקימוח
לרוטב:
10 שיני שום קלופות
4 גזרים, חתוכים לרבעים לאורכם (כמו גפרורים)
2 פלפלים אדומים, מחולקים ל-4
2 יחידות פלפל שאטה יבש
½ כוס שמן קנולה
כפית כורכום
כף פפריקה אדומה
4 כפות פטרוזיליה קצוצה, לעיטור
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת מגובשת. יוצרים כדורי בשר וממלאים את תחתיות הארטישוק.
2 מקמחים את כל הארטישוקים הממולאים ומטגנים אותם במחבת עם מעט שמן קנולה.
3 אחרי הטיגון מסדרים את הארטישוקים בסיר רחב ונמוך. מפזרים סביבם את שיני השום, הגזרים והפלפלים, ומכסים במים. מוסיפים תבלינים ואת שמן הקנולה הנותר ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את האש ומבשלים במכסה חצי סגור 45 דקות עד שעה.
5 מפזרים פטרוזילה ומגישים.
המתכון באדיבות שף יוסי שטרית ממסעדת Kitchen Market
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!