תבשיל קציצות וירקות
בגלל תבשילים כאלה אנחנו שמחים שהסתיו הגיע. סיר אחד שיש בו הכל (טוב, את האורז עדיין תצטרכו להכין בנפרד): קציצות בשר מתובלות, ברוקולי, כרובית וקישואים, ששוחים כולם ברוטב עגבניות שעושה טוב על הנשמה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
בצל, קצוץ דק
2 שיני שום
חצי כוס פירורי לחם
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
חצי כפית בהרט
לרוטב העגבניות:
בצל, קצוץ
שמן זית, לטיגון
2 שיני שום, פרוסות
200 גרם רסק עגבניות
ליטר מים או ציר עוף
מלח
פלפל שחור או פלפל צ'ילי
לירקות:
חצי ברוקולי, מפורק לפרחים
חצי כרובית, מפורקת לפרחים
2 קישואים, חתוכים לפרוסות עבות
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר רחב ועמוק את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום, העגבניות והמים או הציר ומביאים לרתיחה.
2 מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה (ללא כיסוי), עד שהרוטב מעט מסמיך. מתבלים.
3 בינתיים מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות.
4 יוצרים מתערובת הקציצות כדורים קטנים ומכניסים בזהירות לרוטב הרותח (חשוב, אחרת הן יתפרקו).
5 מוסיפים את הירקות, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהכל מוכן.
** מומלץ להגיש על אורז לבן.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!