צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

תבשיל קציצות וירקות

בגלל תבשילים כאלה אנחנו שמחים שהסתיו הגיע. סיר אחד שיש בו הכל (טוב, את האורז עדיין תצטרכו להכין בנפרד): קציצות בשר מתובלות, ברוקולי, כרובית וקישואים, ששוחים כולם ברוטב עגבניות שעושה טוב על הנשמה

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 24/10/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות:

חצי קילו בשר טחון

בצל, קצוץ דק

2 שיני שום

חצי כוס פירורי לחם

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

חצי כפית בהרט

לרוטב העגבניות:

בצל, קצוץ

שמן זית, לטיגון

2 שיני שום, פרוסות

200 גרם רסק עגבניות 

ליטר מים או ציר עוף

מלח

פלפל שחור או פלפל צ'ילי

לירקות:

חצי ברוקולי, מפורק לפרחים

חצי כרובית, מפורקת לפרחים

2 קישואים, חתוכים לפרוסות עבות

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר רחב ועמוק את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום, העגבניות והמים או הציר ומביאים לרתיחה.

2 מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה (ללא כיסוי), עד שהרוטב מעט מסמיך. מתבלים.

3 בינתיים מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות.

4 יוצרים מתערובת הקציצות כדורים קטנים ומכניסים בזהירות לרוטב הרותח (חשוב, אחרת הן יתפרקו).

5 מוסיפים את הירקות, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהכל מוכן.

** מומלץ להגיש על אורז לבן.

תבשיל קציצות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
תבשיל קציצות|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!