צילום׃ אסף רונן

תבשיל אורז ובשר טחון

צריכים להאכיל הרבה פיות רעבים? המנה הזאת היא בול בשבילכם - גם תוספת וגם עיקרית בצלחת אחת, עם גזר, בצל, עגבניות ובתיבול ערבי. שמח במטבח

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 01/01/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 782 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לאורז:

2 כוסות אורז יסמין

חצי כוס שמן

3 ושלושת רבעי כוסות מים

כפית וחצי מלח

לבשר:

500 גרם בשר טחון (אפשר טלה)

4 כפות שמן

2 בצלים, חתוכים לרבעים ופרוסים דק

2 גזרים, מגוררים על פומפייה

2 שיני שום, כתושות

1 כפית בהרט

חצי כפית קינמון

מלח

פלפל שחור

עגבנייה, קצוצה

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

להגשה:

50 גרם צנוברים, קלוים

חופן עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1 מכינים את האורז: שמים בסיר בינוני שמן, מים, מלח ואורז, ומביאים לרתיחה. מערבבים קלות, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.

2 במקביל מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן, מוסיפים בצל ומטגנים כ-8 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים גזר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות. מוציאים ומחממים שוב את המחבת עם 2 כפות שמן. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר עשוי ומפורר, כ-10 דקות.

3 מחזירים את הבצל והגזר, מוסיפים שום ותבלינים, ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים עגבנייה ופטרוזיליה, מערבבים עוד 3 דקות ומכבים.

4 פותחים את האורז במזלג, מוסיפים שלושת רבעי מתכולת המחבת ומערבבים בעדינות. את היתרה מסדרים מעל.

5 מכסים את הסיר וממתינים 10 דקות. פותחים את האורז שוב במזלג, מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעט צנוברים ומקשטים בפטרוזיליה.

צילום: אסף רונן