המבורגר ביתי
יום העצמאות האמריקאי הוא הזדמנות נהדרת להיזכר שבשביל המבורגר מעולה אין צורך לצאת מהבית. מצטיידים בבשר הנכון (אפשר בסופר), מערבבים רק כמה שצריך וצולים לפי כמה כללים בסיסיים. מה הכללים? בואו, הכל בפנים
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
הבשר
כשמכינים המבורגר בבית חשוב לבחור בבשר עם 30 אחוזי שומן לפחות. הנתחים המתאימים: שייטל, בריסקט, פלדה, אונטריב או מכסה אנטרקוט.
המלח
בשביל לדעת כמה מלח להוסיף לבשר חשוב לדעת אם הוא עבר הכשרה או לא. לקילו של בשר לא מוכשר מוסיפים כף שטוחה של מלח גס, ואפילו מעט יותר. לבשר מוכשר מוסיפים רק חצי כפית.
השמן לצלייה
אחד מסודות הטעם של המבורגרים מעולים במסעדות הוא השומן. בשביל המבורגר מעולה רצוי להשתמש בשומן מן החי (beef tallow) - בקר, טלה או אווז. אפשר לבקש מהקצב חתיכה קטנה של שומן (30-50 גרם יספיקו) או לקנות שומן אווז במעדנייה.
מרכיבים :
ל-4-5 המבורגרים במשקל 200-250 גרם:
1 קילו בשר טחון גס, מאחד הנתחים המפורטים - קר מאוד
1 כף שטוחה חרדל דיז'ון
2 כפות שבבי בצל מטוגן ומיובש
1 כפית שטוחה פלפל שחור גס
מלח (ראו פירוט)
לצלייה:
שמן קנולה או שומן מן החי (ראו פירוט)
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרים היטב אבל לא יותר מדי. ערבוב רב מדי יגרום לקולגן לצאת מהבשר והתוצאה תהיה קציצה יבשה וצמיגית; ערבוב מועט מדי יגרום לקציצה להתפרק. כן, זאת נקודה טריקית, אבל בתוך פעם-פעמיים תקלטו את הרגע הנכון להפסיק. בגדול מערבבים עד שהבשר מקבל ברק ולא יותר מזה.
2 מחלקים את התערובת ל-4-5 כדורים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3 מלהיטים מחבת (רצוי מחבת ברזל כבדה). איך יודעים שהמחבת חמה מספיק? מניחים את כף היד בגובה 5 ס"מ מעל המחבת. אם היד מחזיקה שם יותר מ-5 שניות (זה אמור להיות חם מאוד מאוד), המחבת לא מספיק חמה.
4 מחממים את השומן במחבת הלוהטת, מניחים את כדורי הבשר ומוחצים אותם בזהירות במרית עד לעובי של אצבע.
5 צולים דקה או דקה וחצי (לדרגת עשייה מדיום), וכשהבשר מתנתק בקלות מהמחבת הופכים. מטגנים עוד כדקה (לדרגת צלייה וול דאן מוסיפים עוד כדקה מכל צד).
6 מגישים מיד, בלחמנייה עם תוספות או בלי.