צילום׃ פאני דוד, mako אוכל

טורטיות ממולאות שהן ארוחה שלמה

את הטורטיות במתכון הזה מכינים לבד, וגם את המילוי שלהן. התוצאה מזכירה עראייס, אבל בגרסה קצת יותר מעודנת והרבה יותר הום מייד. חברים, מדובר במנה טעימה ברמות אחרות

פאני דוד | mako אוכל | פורסם 03/06/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לטורטיות (12 יחידות):

600 גרם קמח (כוסמין 70 אחוז, כוסמין לבן או לבן רגיל)

כף מלח

רבע כוס שמן זית

250-350 מ"ל מים קרים

למילוי:

חצי קילו בשר טחון עם מעט שומן

1 בצל קצוץ

מעט שמן, לטיגון

מלח

פלפל שחור

מעט כמון

מעט פפריקה

פטרוזיליה קצוצה

לאפייה:

ביצה טרופה

פירורי לחם

אופן ההכנה:

1 הטורטיות: מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם המלח והשמן. מתחילים ללוש עם וו הלישה ומוסיפים מים בהדרגה (ככל שמשתמשים בקמח יותר מלא יש צורך ביותר מים). לשים כ-5 דקות, עד שהבצק מתאחד, והוא לא דביק מדי ולא נוקשה. מעבירים למקרר לחצי שעה.

2 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 80 גרם. מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח עוד רבע שעה.

 בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם

3 משמנים מעט את השיש, ומרדדים כל כדור בצק לעובי שעדיין יאפשר להרים אותו מהשיש. מחממים מחבת על אש בינונית. פותחים את הבצק עוד מעט בידיים ומניחים על המחבת היבשה. קולים משני הצדדים עד להשחמה קלה.

4 המילוי: מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומתבלים. מטגנים תוך שמפוררים את הבשר היטב במחבת (לא מטגנים יותר מדי, כדי שהבשר לא יתייבש). מפזרים פטרוזיליה, מערבבים ומניחים להתקרר.

5 ההרכבה: מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 משטחים טורטייה ומניחים עליה בערך כף וחצי של מלית. סוגרים משני הצדדים ומגלגלים לגליל. טובלים בביצה ובפירורי לחם ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה. ממשיכים כך עם כל הטורטיות וכל המילוי.

7 אופים כ-20 דקות, עד להזהבה. אוכלים חם.